Fôrvert

Hva det innebærer å være en fôrvert

Katten bor hos deg, men jeg står som eier inntil den har fått de kull vi har avtalt. Alle kull blir registrert i mitt oppdrett. Det settes opp en kontrakt og du vil få god oppfølging og støtte 

Fôrvertavtale hunnkatt:
Jeg vil kunne ta opp til 3 kull (med minst 2 levende/overlevende kattunger per kull). Jeg tar et depositum for katten som vil bli refundert når avtalen er gjennomført. Fôrvert betaler for kastrering, og så overføres eierskapet til fôrvert.

Fôrvertavtale hannkatt:
Å være fôrvert for en hannkatt er litt annerledes. Fôrverten har ingen kull å ha omsorg for, men man må være klar over at et hannkatt kan markere inne. Man må være forberedt på det, og ta det i betraktning når man ønsker å være fôrvert for en hann. Fórvert må ha et rom tilgjengelig til paring, og må kunne ta i mot og ha omsorg for hunnkatter som er til paring hjemme hos seg. Kostnader knyttet til dette dekkes av meg som oppdretter. Jeg tar et depositum for katten som vil bli refundert når avtalen er gjennomført. Fôrvert betaler for kastrering, og så overføres eierskapet til fôrvert.

 Hva som forventes av en fôrvert

  • Fôrverten må gi god omsorg til katten, mye kjærlighet og oppmerksomhet. Den skal behandles som et familiemedlem
  • Fôrvert står ansvarlig for kostnadene det innebærer å ha en katt, slik som mat (kvalitetsfôr fra Orijen), Peewee kattedo og pellets, klatrestativ, årlig vaksine, forsikring og egenandel ved eventuelle besøk hos veterinær som ikke er avlsrelatert.
    Oppdretter dekker alt som er knyttet til avl, drektighet, fødsel, og kostnader knyttet til kattungene 
  • Katten skal holdes som innekatt. Katten går med sele eller skal være i en sikret luftegård når den er ute
  • Om fôrvert har katt fra før, må denne være kastrert og i tillegg innekatt
  • Fôrvert må varsle oppdretter ved skade eller sykdom på katten
  • Fôrvert må følge årlig helsekontroll, inklusivt årlig vaksinering. 

Hvorfor trenger oppdrettet fórverter?

Ved bruka av fôrvert kan jeg avle videre på flere linjer uten at det blir for tett med katter i hjemmet. Det er viktig å ha god harmoni i flokken, samt at det minsker sjansene for sykdom med færre katter. Mitt mål er å jobbe for å få fram friske katter med godt gemytt og med rasens standard.

Er dette noe for deg?

Om du tror dette kan være noe for deg, så send meg en mail og fortell litt om deg selv. Det er gunstig om det ikke er mer enn ca en times kjøring mellom oss.

Jeg tar så kontakt slik at vi kan avtale et besøk der du kan få treffe våre katter, og jeg vil gjerne få mulighet til å besøke deg i ditt hjem før det blir bestemt noe videre.